המסורת העתיקה של גידול כרמים וייצור יין, בשילוב חדשנות חקלאית ונופים מרהיבים של הנגב, מהווים מנוע צמיחה פנימי ובינלאומי ומחזקים את המדבר כיעד תיירותי נחשק ברמה הגלובלית.
מיתוג ופיתוח הנגב כאזור תיירות יין הינם חלק מתכנית התיירות החלקאית (Agritourism) בנגב מטעם קרן מיראז’ ישראל.
מטרת העל של התכנית הינה להפוך את הנגב למוקד תיירות בינ”ל בתחום הארגוטוריזם, על מנת לקדם צמיחה כלכלית ודמוגרפית בנגב, לחזק את תחום החקלאות במרחב ואת הקשר לאדמה.
התכנית כוללת פיתוח אקו-סיסטם של תיירות חקלאית בנגב ושיפור איכות המוצרים התיירותיים-חקלאיים יחד עם שותפים מהמגזר הציבורי והפרטי.
התחום הראשון בו הוחלט להתמקד במסגרת התכנית הינו תיירות היין, זאת לאור התרומה האדירה שיש לתחום לפיתוח האזור והפוטנציאל הגדול שיש לנגב בתחום.
על כן, בשנת 2020 הקימה הקרן את מועדון יקבי הנגב המאחד יקבים וכרמים שפועלים באזור על מנת לחזקם כקהילה.
המועדון חותר לשיפור חווית הביקור ביקבים וכרמים בנגב, הגדלת יכולת המכירה שלהם וחיזוק החיבורים שלהם למוקדי התיירות סביבם.
אחד הדגשים של התכנית הוא לעזור לחקלאים לשפר את הנדבך התיירותי בעסק כאמצעי הכנסה נוסף.
ברמת הפיתוח האישי– ניתן ליווי לכל חקלאי בבניית המוצר התיירותי, עריכת הפיילוט התיירותי, ובבקרה על פיתוח המוצר.
ברמה הקידום האזורי– נערכים מפגשים קבוצתיים של חקלאים במרחב, ומושקעים מאמצי פרסום ושיווק של מוצרי התיירות.
תחום נוסף בו פועלת התכנית הוא קולינריה אשר מגיע יד ביד עם תחום היין, ומהווה עוגן משמעותי בפיתוח המרחב התיירותי.
באמצעות פורום משותף לעסקי הקולינריה באזורים שונים בנגב, ניתן לגבש תמונת מצב קיימת ולפעול למען שיפור ופיתוח התחום.
לפרטים נוספים לחצו כאן
מועדון יקבי הנגב הוקם על ידי קרן מיראז׳ בשנת 2020 כחלק מתכנית לפיתוח התיירות החקלאית בנגב, ובמטרה לקדם צמיחה כלכלית בנגב, לחזק את תחום החקלאות במרחב ואת הקשר לאדמה.
המועדון הינו פלטפורמה לשיתוף פעולה וצמיחה של היקבים והכרמים בנגב, במטרה לחזק את האקוסיסטם האזורי של תיירות חקלאית ויין.
הוא מאחד יקבים וכרמים שפועלים באזור על מנת לחזקם כקהילה, חותר לשיפור חווית הביקור בהם, הגדלת יכולת המכירה שלהם וחיזוק החיבורים שלהם למוקדי התיירות סביבם.
את המועדון מלווה יועץ מקצועי – גיא הרן – מנכ”ל חברת Vinspiration יין והשראה המתמחה בתיירות יין וקולינריה מסביב לעולם. גיא הוא המייסד של פודקאסט היין: מוצר צריכה בסיסי והכותב של הספר: יומן יין – הרפתקה ישראלית המקיף את תיירות היין ביקבי ישראל.
בכדי לממש את פוטנציאל האדיר שיש לנגב בתחום תיירות חקלאית ויין, אנו עובדים במספר רבדים בדגש על הביקור ביקב והיכרות עם החקלאי והסיפור האישי שלו:
ליווי אישי עסקי והכשרות מקצועיות לבעלי היקבים והכרמים
הקמת פורום לעידוד למידת עמיתים ושיתוף ידע
יצירת שגרת פסטיבלים חקלאיים במרחב
חתירה להפחתת בירוקרטיה וחסמים סטטוטוריים
מיצוב וקידום הנגב כיעד תיירות חקלאית ויין גלובלי
בפברואר 2022 יצאה משלחת של יקבים וכרמים מהנגב לטיול מקצועי לפיימונטה, איטליה.
המשלחת מהנגב למדה במשך חמישה ימים תיירות חקלאית, יין וקולינריה באזורים ברולו וברברסקו.
חזרנו מהסיור מלאי מוטיבציה, ועם תובנות על המשך הפעילות בהיבטים של גאווה מקומית, הסיפור האישי והמשותף, חוויית בביקור בעסק והתעמקות בטרואר ייחודי.
במרץ 2022, לראשונה ב-19 שנות תערוכת היין המקצועית סומלייה, נפתח דוכן יין אזורי בהיכל התרבות – יקבי הנגב.
בדוכן השתתפו 8 יקבים החברים במועדון יקבי הנגב, תחת מותג אחד “נגב – יין מהמדבר”.
בכדי לחגוג את שיתוף הפעולה של היקבים והכרמים במרחב, בדוכן הוצע לאורחים “נגב בלנד” – חבית 25 ליטר המכילה בלנד של יינות אדומים מרחבי הנגב מבציר 2019-2020.
בלנד זה נעשה כמחווה לאזור בורגון שבצרפת בו חוגגים בכל שנה את הבציר החדש באירוע של מיטב היצרנים באזור, בו כל יקב מביא בקבוק מזן פינו נואר ומערבב אותו עם יינות של יתר היקבים.
בעל יקב או כרם בנגב? מעוניין לשמוע עוד על המיזם?
מוזמן להשאיר פרטים ונחזור אליך בהקדם!
קרן מיראז’ ישראל היא קרן פילנתרופית משפחתית שנוסדה על ידי דיוויד ולורה מיראז’, מדנוור, שבארה”ב. הקרן פועלת בישראל מאז 1998, ועוסקת במגוון של תחומים חברתיים שמטרתם לחזק את החברה הישראלית על כל גווניה. הקרן מפתחת ומעצימה מעגלים של השפעה מתוך תפיסה שלאלה המועצמים יש יכולת לחזק אחרים ומכאן להוביל לצמיחה למען כלל אזרחי המדינה.
פעילותיה של הקרן כוללות את תכנית “כנפיים” התומכת בלמעלה מ3,500 חיילים בודדים עולים מדי שנה, תכנית “פק”ל” לבניית קהילות בקרב חיילי המילואים לחיזוק מחויבות החיילים ליחידותיהם והעצמת הערבות ההדדית בתוך היחידה ומחוצה לה, תכנית “נשים מובילות קהילה” לחיזוק הקהילה האיראנית וחשיפת התרבות הפרסית היהודית בישראל ותכנית “מחוברים לחיים” להנגשת טכנולוגיה ושימוש בסמארטפונים לאזרחים וותיקים.
בנוסף, הקרן פועלת לקידום השגשוג הכלכלי של הנגב באמצעות שתי תוכניות מרכזיות: תוכנית “DeserTech” שתומכת בבניית אקוסיסטם של חדשנות בתחום טכנולוגיות המידבר, ותכנית לקידום תיירות חקלאית בנגב עם דגש על תיירות יין.
ניקול הוד-סטרו
מנכ”לית קרן מיראז’ ישראל
נועה שוורץ
מנהלת תיירות חקלאית ויין בנגב, קרן מיראז’ ישראל
מנהלת מועדון יקבי וכרמי הנגב
גיא הרן
יועץ תיירות יין
מנכ”ל Vinspiration
ד”ר שחר שילה
יועץ תיירות נגב
מנכ”ל מנהלת התיירות של הנגב (NDTMO)
אמיר הלוי
יועץ תיירות בינלאומית
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס