בתיאום מראש
ב-1996 נרכשה על ידי סיגלית ואסף גלאי, נחלה מוזנחת ומלאת קוצים, שאיש לא התגורר בה שנים ואשר בעמל רב, נחישות והרבה סבלנות החלה לפרוח ולשגשג. יקב הבוטיק המשפחתי נוסד בשנת 2002 ומיוצרים בו מדי שנה, בקפידה רבה ובמגע אישי, אלפים בודדים של בקבוקי יין איכותי וייחודי. הייצור נעשה תוך פיקוח הדוק על כל השלבים – החל מטיפול בגפנים שבכרם, בציר ידני ועד תהליכי ייצור היין והגעתו ללקוחות.
ענבי היין מגיעים מחלקות כרם מובחרות במשק עצמו, אחת שניטעה בשנת 2000 בנחלה ליד הבית והיקב במושב ניר-עקיבא וחלקה נוספת שניטעה בשנת 2014. הרכב האדמה בכרמים הינו ברובו לֶס (loess) עם מעט גיר, כאשר האקלים בנגב היבש יחסית מטיב עם הגפנים- קר מאוד בחורף ובזמן ההבשלה בקיץ קיים הבדל טמפרטורה ניכר בין היום והלילה, דבר שתורם לאיכות גבוהה של פרי, להבשלה אופטימלית ולביטוי האופי הייחודי של החלקה ואזור הטֶרוּאָר באמצעות היין.
החל מהבציר הראשון בשנת 2002 היקב מייצר יינות מענבים אדומים בלבד, לרוב בלנדים ממגוון הזנים מרלו, מרסלאן, סירה, קברנה סוביניון וקברנה פרנק. בשנת 2015 החל ייצור של יין לבן מענבים שחורים, ובשנת 2016 החל ייצור היין הסמוק – הרוזה. בנוסף, מיוצר גם יין קינוח ייחודי בסגנון פורט.
יינות היקב זוכים להערכה רבה בנוף יינות האיכות של יקבי הבוטיק בארץ, וזוכים בשנים האחרונות במדליות ובפרסים יוקרתיים בתחרויות יין מקומיות ובינלאומיות.
ביקב נערכים מפגשים, סיורים מודרכים וטעימות יין לצד גבינות ומטעמים, כמו גם בילוי חופשי להנאת האורחים ואירועים מיוחדים.
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס