א-שבת: 12 עד 17
מומלץ לתאם מראש
בשנת 1984 הגיעו יהודה וצביה פרידמן, זוג צעיר עם ילדה קטנה, למושב צופר שבערבה. החלום להיות חקלאיים בארץ ישראל קרם עור וגידים, והם הקימו את המשק המשפחתי במושב. לאורך השנים גידלו שלל יבולים שונים שנמכרו בארץ ובחו”ל. בשנת 2014, החליטו להגשים חלום נוסף ולפתוח יקב משפחתי קטן. בית האריזה הישן, שני מקררי פרחים ישנים שעמדו ריקים, וקורס הכנת יין בסיסי- הם שנתנו את הכלים לייצר יין בערבה, ומאז היקב של הזוג פרידמן גדל.
הבציר הראשון בשנת 2015 הוא שסימל את תחילת הדרך בעולם היין, שנושא בתוכו התחדשות ועבודת כפיים, והפך לחלק בלתי נפרד מהמשפחה שמייצרת יחד את היין מרגע הבציר, דרך תהליך הייצור והטעימות, ועד מזיגת יין מדברי צונן אל הגביע.
ענבי היקב מגיעים מאזור מישור הרוחות שבמצפה רמון בגובה 760 מ’ מעל פני הים, על מנת לייצר יין מדברי ייחודי, שיסמל את אזור דרך הבשמים והמדבר, שמהווים חלק בלתי נפרד מהמשפחה. עוד בימים ששימשה דרך הבשמים להובלת מוצרי מותרות מחצי האי ערב ועד חופי הים התיכון, התגלו יתרונות ארץ המדבר לגידול ענבים וייצור יינות איכות. השמש החזקה המאפיינת את האזור, הפרשי הטמפרטורה החדים בין היום ללילה, אדמת הלס האקלים היבש, כל אלו נותנים לענבי היין את ייחודם המדברי.
במרכז המבקרים אפשר לטעום את יינות היקב, לטעום גבינות נגביות, ולאכול תוצרת חקלאית טרייה מהמשקים בסביבה. ניתן לערוך ביקב אירועים פרטיים ואירועי חברה.
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס