בתיאום מראש
היקב הוא פרויקט קהילתי-חברתי של קיבוץ עין השלושה, המתופעל על ידי מתנדבים. הרעיון נולד מתוך רצון להגשים חלום של כמה מחברי הקיבוץ לנטוע כרם ולייצר יין שממנו תוכל להנות הקהילה. אל החלום נסחפו 4 חברים צעירים בני הקיבוץ בעלי רוח יזמית ורצון לעשייה עם ערך מוסף. באותה התקופה אותם 4 צעירים פיתחו תחביב עז להכנת בירה ביתית, עד מהרה הפך התחביב לאהבה של ממש!
היקב הוא גם מבשלת בירה (SABRESA) עם כ-40 סוגי בירה שונים, בשילובים מיוחדים, בכל הטעמים והצבעים. במקום גם קיימת מזקקה מקסימה לחובבי האלכוהול.
אירוע השיא של היקב הוא פסטיבל הבציר בו מתגייסת הקהילה לזמירה ידנית של הגפנים. חלק מהיין המיוצר מחולק לחברי הקיבוץ כמתנה בפסח ובראש השנה, ושאר התוצרת נמכרת במקום עצמו.
בכרם הממוקם בכניסה לקיבוץ נטועים כ-2 דונם של ענבי מרלו ושיראז, מהם מיוצרים כ-1,000 בקבוקי יין. בכרם מעודדים גידול של עשבים וקטניות על מנת להחזיר נוטריינטים לקרקע, ומייצרים יין בשיטה המודרנית במיכלי נירוסטה.
במהלך הייצור מוסיפים ליין שבבי עץ אלון אמריקאי (ממש כמו תיון תה בכוס) על מנת להוסיף נדבכים נוספים לטעם היין, ולייצר בקרה טובה יותר על התהליך.
בזכות העובדה שהיקב אינו מסחרי נוהגים “לשחק” בענבים ולייצר מוצרים מיוחדים על ידי ניסויים עם היין.
באזור ישנם מסלולי אופניים ואופנועים, משקים חקלאיים עם גבינות ותוצרת חקלאית מקומית ובעונת החורף פסטיבל “דרום אדום”.
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס