בתיאום מראש
היקב הוקם בשנת 2010 על ידי משפחת בר-שדה, כאשר הבן צוף היה בן 9 וביקש לעשות יין מענבים בסופר. כיום צוף הינו היינן ביקב, ומלווה על ידי אביו אלי ואימו דגנית. היקב הינו מחקרי, כאשר בעשור האחרון חוקרים הכנת יין טבעי נטול כימיקלים ונטול ביסולפיט. היקב ממוקם בערד בגובה 600 מטר מעל פני הים ו-1000 מטר מעל ים המלח.
יקב הגראז’ מייצר יינות טבעיים מענבים המגיעים מכרמים אורגניים, רובם בנגב. ייצור היין ביקב נעשה בהתערבות מינימלית, מתסיסות ספונטניות של שמרי הבר המגיעים מהענבים עצמם, ללא סינון וללא תוספת גופרית דו חמצנית.
בנוסף להדרכות וטעימות יין, בחצר ביתם של משפחת בר-שדה בה נמצא היקב נערך משתה אבירים בשם “מדורת השבט” הכולל בשרים מהמעשנה והגריל בליווי יין מהיקב ללא הגבלה.
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס