בתיאום מראש
משפחת צדוק היא סיפור הצלחה של חלוציות, חזון והתמדה במדבר הנגב. בשנת 1979, עם רוח ציונית ורצון עז להפריח את השממה, עזבו אלון ונירה צדוק את בית הוריהם בצפון והחלו את דרכם באזורים הדרומיים של הארץ – תחילה במסע שהוביל אותם לבניית מושב עובדים בסביבת גבולות מצריים, ובהמשך, לגלות את הפוטנציאל החקלאי העצום של הנגב. אהבתם ליין, שנטענה מהשורשים המשפחתיים ומהתשוקה לחקלאות, הפכה במהרה לנדבך מרכזי בסיפורם. בשנת 1997 החליטו אלון ונירה להקים יקב קטן, והחלו בנטיעת 10 דונם ראשונים של קברנה סוביניון – צעד שעורר שאלות רבות אך הוכיח את עצמו בעתיד.
לאורך השנים, תוך השתלמויות ולמידה מקצועית של הבנים יוגב וגלעד, היקב עבר תהליכים מתמידים של שיפור טכנולוגי ומיתוג מחדש. מהיצור מוגבל של 3,000 בקבוקים בשנת 2000 ועד לייצור מסחרי של קרוב ל500,000 בקבוקים המוגש היום תחת שם “יקב רמת נגב”, המשפחה הצליחה להוכיח כי סיפור הצלחה אמיתי נבנה מתשוקה, מהידע שהועבר מדור לדור, וממהירות ההסתגלות לשינויי השוק והטכנולוגיה. כל בקבוק שמופק ביקב מהווה עדות למסורת המשפחתית האותנטית, לחיבור העמוק לאדמת המדבר וליכולת להחדיר יצירתיות וחדשנות בתהליכי ייצור יין ברמה עולמית.
משפחת צדוק יודעת היטב שיין טוב מתחיל מכרם טוב. הכרם, שניטע בשנת 1996 בלב אזור הנגב, נפרס על כ-60 דונם האזור נהנה מקרני שמש מלטפות במשך שעות היום ורוחות קרות בלילה – שילוב אידיאלי לגידול הגפנים. השמש היוקדת מזרזת את תהליך הפוטוסינתזה של הגפן, בעוד ששעות הלילה הקרות מחזקות ומעוררות את הצמיחה מחדש, מה שמביא לגידול מהיר ויבול מוקדם. הכרם מתמחה בזנים אדומים כגון קברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו, וגם בזני לבן כמו סוביניון בלאן ושרדונה. בידוד הכרם מאפשר שמירה על נקיונו – ללא מחלות ופגעי מזיקים – מה שמאפשר לבעלי היקב לבצע את הבציר בלילה, כאשר האשכולות מועברים ישירות לתהליך הייצור המוקפד ביקב.
בנוסף,יקב רמת נגב מביא ענבים איכותיים מהחלקות המובחרות ביותר בכרמי הנגב, ומייצר מבחר גדול ומגוון של יינות מאדמת המדבר.
יינות היקב:
סדרת קדש ברנע
סדרת הוקרה לחלוצי הנגב, מפריחי השממה. סדרת יינות קלאסית פירותית וצעירה המכילה יין רוזה ויינות אדומים רכים ונגישים ממבחר זני ענבים הנבצרים בכרמים ברחבי הר הנגב ורמת הנגב. היינות התבגרו 10- 8 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי .היינות נגישים לכל אוהב יין המחפש תמורה הולמת למחיר ההשקעה.
סדרת נווה מדבר
סדרת יינות רזרב המנציחה את החדשנות של היקב בבלנדים מקוריים המכילים תוצרת של חלקות שונות ברמת הנגב ובהר הנגב. בסדרה יינות לבנים ויינות אדומים יבשים אשר עברו יישון של כ- 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי.
סדרת רמון
סדרת העל של היקב. סינגל ויניארד. כל שנה בעונת הבציר נבחרים מכרם קדש ברנע ,חלוצה והכרמים בחוות הר הנגב שיחי הגפנים האיכותיים והמצטיינים שהניבו את הפרי הטוב והמעניין ביותר. תהליך ייצור היין מתחיל בזמירה ובדילול הגפנים בזמן הגידול על מנת לשמור על יבולים נמוכים שיבטיחו את איכות הפרי. הענבים המובחרים נבצרים בבציר ידני וקפדני בשעות הבוקר הקרירות. ביקב, לאחר המעיכה מתחיל תהליך תסיסה מבוקר למיצוי הצבע והטעם מהקליפות והתירוש. בסיומו, מתחיל תהליך התבגרות ארוך בחביות עץ אלון צרפתי לפרק זמן של 16-18 חודשים ועוד מס´ חודשים בבקבוק.
סדרת אקסודוס
סדרת הפרימיום של היקב בה אנו משיקים את אקסודוס אדום יבש מענבי מלבק ופטיט ורדו שהתבגרו 30 חודשים בחביות עץ מבורגון ואקסודוס לבן מענבי שנין בלאן שהתבגר 10 חודשים . היינות אינם מסוננים.
יינות מיוחדים
יינות מחוזקים בסגנון פורט וגולדן פורט המביאים ביטוי מיוחד לטרואר של הנגב
ליקב מרכז מבקרים והוא מציע סיורים, טעימות יין ופלטת גבינות בתשלום נוסף. סביב היקב ניתן למצוא חממות חקלאיות המציעות סיורים וקטיף עצמי.
לתיאום ביקור וטעימות לחצו כאן
לתיאום ביקור לקבוצות גדולות התקשרו 08-655-5849
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס