בתיאום מראש דרך האתר
נירה ואלון צדוק, זוג חלוצים ממקימי מושב קדש ברנע (ניצני סיני), החליטו להקים יקב למרות טענות של מומחי יין על כך שלא ניתן להפיק ענבים איכותיים באזור המדברי.
בשנת 1997 נטע הזוג 10 דונם של ענבי יין, ובשנת 2000 יצרו את היין המדברי הראשון במהדורה מוגבלת של 3,000 בקבוקים. בעקבות התגובות הנלהבות החליטו לנטוע 10 דונמים נוספים של גפן, ובמקביל הגדילו את הייצור ל-5,000 בקבוקים. ב-2003 נטעו 10 דונם נוספים, הפסיקו למכור את ענביהם ליקבים אחרים, והחלו לייצר יין עצמי בהיקף של 15,000 בקבוקים. בשנת 2006 היקב ייצר כ-25,000 בקבוקים, והמשפחה נטעה עוד 30 דונם של גפנים פחות שגרתיים שהאמינה שיתאימו לאדמת הנגב.
ייצור היין מושפע מאזור הגידול שלו, וביקב רמת נגב שואפים לייצר יין ממבחר כרמי הנגב ולאפשר לחובבי היין טעימה נדירה של אזור גידול שונה ומיוחד. כחלק ממודעות לשמירת הטבע והסביבה, חרטו על דגלם עשייה אקולוגית, וביקב שומרים כמיטב יכולתם על איזון ביחסים אדם-טבע במגוון נושאים שונים: צריכת מים מותפלים, שמירת קרקע על ידי גריסת הגזם והטמנתו באדמה, ואי שימוש בהדברה וריסוס.
יקב רמת נגב משמש כיקב אזורי הקולט ענבים מכרמים ברחבי הר הנגב, ומייצר מבחר גדול ומגוון של יינות מאדמת המדבר. היקב מייצר כיום כ-300,000 בקבוקי יין במגוון סוגים וברמות מחיר שונות.
בכרמי היקב נטועים ענבי יין מזנים קברנה סוביניון, מרלו, סירה, פטיט סירה, פטיט ורדו, מלבק, שנין בלאן, סוביניון בלאן ושרדונה.
ליקב מרכז מבקרים והוא מציע סיורים וטעימות יין. סביב היקב ניתן למצוא חממות חקלאיות המציעות סיורים וקטיף עצמי.
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס