בתיאום מראש
היקב הוקם על ידי בועז ורינה דרייר שהגיעו מדרום אפריקה ב1996. בשנת 2006 הדרים הזוג לבאר מילכה בעקבות חזון לנטיעת כרם, שהוגשם בסוף שנת 2012 עם נטיעת הגפנים הראשונות על דיונות החול של מדבר הנגב הקדום בגובה 200 מ’ מעל פני הים, והבציר הראשון בקיץ 2016.
במקביל לגידול גפנים, הזוג מפיק שמנים אתריים מעשבים לא מרוססים, כצורך להשלים את הפארמה המסחרית בתרופות טבעיות ומסורתיות. המותג Negev Essence מופק בעבודת יד מעשבי לבנדר, גרניום, אורגנו דיי, מרווה, רוזמרין, אקליפטוס-לימון, למון-גראס ושיבה.
בכרמי היין גפנים מזני מרלו, סירה וקברנה סוביניון.
בועז ורינה הבינו שכשמגדלים במדבר, ועוד בדיונות חול, צריך לערוך התאמות לתנאי מזג האוויר הקיצוניים. מקור המים הגדול ביותר של הגידולים במקום מגיע ממי ים מותפלים, ומכיוון שבדיונות החול יש מעט חומר אורגני הזוג מדשן את מי ההשקה של היבולים, ומשקה אתם עד 20% יותר מאשר באזורי גידול אחרים. תנאי גידול ענבים במדבר כוללים שמש קיצונית המבשילה את הענבים לפני שהקליפה בוגרת מספיק, ולכן לא תורמת רבות ליין, אך מייצרת מיץ נפלא. הבעיות העיקריות אותן הזוג פתר הן מחסור בצל ועיכוב הבשלת הענבים,זאת באמצעות מעבר לשיטה מסורתית ישנה של הדליה כפולה (Old traditional kniffen double tier trellising system). באופן זה התקבלה שכבה קרובה לאדמה גזומה, ושכבה שנייה מוגבהת מדוללת מפירות אשר מעודדת גידול עלים ליצירת צל. התוצאה הינה יבול מוצל ומעוכב הבשלה של עד שלושה שבועות, קריטי עבור יינות אדומים!
במקום קיים צימר, מועברים סיורים על תעשיית היין המדברית ושמנים אתריים מעשבי תיבול, ואף ניתן להגיע להתנדב.
עיצוב אתר: סטודיו דויד רוס